Piškotki

Pravna podlaga

Podlaga za sporočilo so Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in evropska uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Kaj so piškotki?

Piškotek (angl. cookie) je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev.

Piškotki, ki jih uporabljamo:

Naziv piškotka Vir piškotka Čas poteka Namen
_ga Google Analytics 2 leti Statistika ogledov spletne strani
_gid Google Analytics 24 ur Statistika ogledov spletne strani
_gat Google Analytics Poteče ob koncu seje Statistika ogledov spletne strani

 

Nadzor piškotkov

Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.

Privolitev za uporabo piškotkov ni obvezna. Imate pravico, da vašo privolitev za uporabo piškotkov, če ste jo dali, kadarkoli prekličete.

S klikom na gumb »OK«, s katerim vključim uporabo piškotkov, izjavljam, da sem polnoletna oseba in prostovoljno dajem privolitev za obdelavo svojih osebnih podatkov.

S to privolitvijo se strinjam, da lahko kot upravljavec spletne strani za namen analiziranja spletnih obiskov v moj računalnik namestite piškotke in podatke o uporabljenih piškotkih ter anonimiziran IP naslov posredujete obdelovalcu Google Inc., ki je v tretji državi.